Skjern Å info - Info om aktiviteter og seværdigheder ved Skjern Å

Find udvalgte fiskepladser ved Skjern Å

Klik på informations-punkterne for at læse mere

Udforsk

Skjern Å

Der er stor forskel på åen øverst oppe og på de nedre stræk.

Skjern Å nedre

Tre kilometer nedstrøms Albæk Bro støder Omme Å til Skjern Å, som nu er 20-30 meter bred. Her kommer selv en 14-fods stang lige pludselig til at tage sig lille ud. Der landes mange laks her i åens nederste del, og strækket har stor tiltrækning på åens fiskere. På kortet ovenfor kan du se de omtalte fiskepladser i de enkelte zoner. Brug Skjern Å-folderen til at få overblik over alle fiskepladserne i Skjern Å.

Der er stor forskel på åen øverst oppe og på de nedre stræk.

Skjern Å nedre midt

Lige inden Borris støder den vandrige Vorgod Å til og får Skjern Å til at vokse til en bredde af 10-20 meter. Strækket ned mod vejbroen ved Borriskrog rummer nogle af de dybeste partier i hele åen. Her kan med fordel bruges tunge synkeliner under forårsfiskeriet. Et stykke nedstrøms Borriskrog ændrer landskabet karakter. Væk er det bakkede landskab, der yder fiskeren en smule læ for vestenvinden. Landskabet er fladt og åbent. Fluestænger på 12-14 fod passer til den brede å og den fremherskende vestenvind.

Der er stor forskel på åen øverst oppe og på de nedre stræk.

Skjern Å øvre midt:

Efter Karstoft Ås udløb i Skjern Å vokser åen og er fra 6 op til 12 meter bred. Landskabet er fortsat bakket, og små skovstykker afløses af åbne marker. Åen snor sig som en ål, og strømmen er hurtig set med danske forhold. Korte tohåndsstænger på 11-13 fod passer fint her. Karstof Å og Døvling Bæk er okkerbelastede og vandsigtet forringes væsentlig efter disse tilløb.

Der er stor forskel på åen øverst oppe og på de nedre stræk.

Skjern Å øvre

Dette er den øvre del af den lakseførende del af Skjern Å. Strækket starter oppe ved Arnborg ved den plads, der kaldes ’Forvirringen’. Det slutter, hvor Karstoft Å løber til Skjern Å – mellem Skarrild og Sdr. Felding. Åen slynger sig her gennem et landskab, der veksler mellem hede og skov. Heroppe er Skjern Å ikke mere end 4-8 meter bred. Strømmen er hurtig, og bundens mange alknuder skaber varierede strømforhold. Korte fluestænger og korte skydeklumper passer perfekt her. Fisketrykket er moderat, så der er god plads til at afsøge store områder. Det bakkede landskab, skovområderne og åens snoede forløb gør, at man selv i den stiveste storm fra vest kan man finde steder med læ.

Oplevelser og aktiviteter
for hele familien

Skjern Å byder på fornemt laksefiskeri. Samtidig kan hele familien få store oplevelser på ture i naturen og i byerne langs Skjern Å. Udforsk de mange tilbud og aktiviteter nærmere nedenfor.

Oplev mere

Oplevelser ved den øvre del af Skjern Å. Få tips og ideer til ture og oplevelser i området her:

Øvre Skjern Å


Der er gode muligheder for natur- og kulturoplevelser, hvis du har familien med eller blot ønsker en pause fra fiskeriet.

Med kort afstand til Herning By er mulighed for shopping, besøg i grejbutikker. Her er også spændende museer og mulighed for café- og restaurantbesøg.

Hvordan skal du bo? Mulighederne er mange.

 

Oplev mere

Du kan finde meget mere information og inspiration til hvad du kan opleve ved den nedre del af Skjern Å her:

Nedre Skjern Å


Der er gode muligheder for natur- og kulturoplevelser, hvis du har familien med eller blot ønsker en pause fra fiskeriet. Tag ud og opleve de mange grønne resultater af den store genopretning af naturen i Skjern Å-dalen. Fuglelivet i det vandfyldte landskab er helt unikt. Der er kort afstand til Vesterhavet, Ringkøbing Fjord, Ringkøbing By og Hvide Sande med aktiviteter for hele familien. Der er et bredt udvalg af spisesteder og overnatningsmuligheder, særligt ude ved Vestkysten. I området findes også grej- og friluftslivsbutikker.

Øvrig info

Her kan du
læse mere

Links til mere om Skjern Å-laksen og laksefiskeriet i åen:

Øvrig info

Her kan du
læse mere

Links til mere om Skjern Å-laksen og laksefiskeriet i åen:

Luk søg