Find udvalgte fiskepladser ved Skjern Å

Klik på informations-punkterne for at læse mere

Udforsk

Skjern Å

Zone 3

Trampestien

På denne strækning ned mod Gjaldbæk Bro er der lagt store sten ud i vandet. De er fine standpladser, og der gøres hvert år fine fangster netop her. Kan fiskes fra begge bredder, men er nok bedst fra sydsiden.

Zone 3

Olafs Knold

Her landede Olaf Solberg i 2012 Danmarks største fluefangede laks. Den vejede 20,4 kilo og målte 121 centimeter. Kig forbi Laksens Hus og se, hvor stor sådan en moppedreng er: Fisken blev nemlig udstoppet og er udstillet her.

Zone 2

Spisekammeret

Her fangede Ole Østergaard en laks på 15,7 kilo tilbage i 1994. En fisk, der demonstrerede, at åen var ved at genvinde sin storhed. Det store arbejde, der er lagt i at restaurere Skjern Å-systemet, har siden vist sig at være en fantastisk god investering.

Zone 1

Hjøllund bæk

Skjern Å-laksen blev reddet takket være nogle få vilde gydelaks, der blev fanget ved elfiskeri tilbage i begyndelsen af 1980’erne. Deres afkom kom til verden i et klækkeri, og i 1984 blev den første lakseyngel sat ud netop her i Hjøllund Bæk. Bækkens udløb i Skjern Å er en velkendt lakseplads.

Oplevelser og aktiviteter
for hele familien

Skjern Å byder på fornemt laksefiskeri. Samtidig kan hele familien få store oplevelser på ture i naturen og i byerne langs Skjern Å. Udforsk de mange tilbud og aktiviteter nærmere nedenfor.

Oplev mere

Oplevelser ved den øvre del af Skjern Å. Få tips og ideer til ture og oplevelser i området her:

Øvre Skjern Å


Der er gode muligheder for natur- og kulturoplevelser, hvis du har familien med eller blot ønsker en pause fra fiskeriet.

Med kort afstand til Herning By er mulighed for shopping, besøg i grejbutikker. Her er også spændende museer og mulighed for café- og restaurantbesøg.

Hvordan skal du bo? Mulighederne er mange.

 

Oplev mere

Du kan finde meget mere information og inspiration til hvad du kan opleve ved den nedre del af Skjern Å her:

Nedre Skjern Å


Der er gode muligheder for natur- og kulturoplevelser, hvis du har familien med eller blot ønsker en pause fra fiskeriet. Tag ud og opleve de mange grønne resultater af den store genopretning af naturen i Skjern Å-dalen. Fuglelivet i det vandfyldte landskab er helt unikt. Der er kort afstand til Vesterhavet, Ringkøbing Fjord, Ringkøbing By og Hvide Sande med aktiviteter for hele familien. Der er et bredt udvalg af spisesteder og overnatningsmuligheder, særligt ude ved Vestkysten. I området findes også grej- og friluftslivsbutikker.

Øvrig info

Her kan du
læse mere

Links til mere om Skjern Å-laksen og laksefiskeriet i åen:

Øvrig info

Her kan du
læse mere

Links til mere om Skjern Å-laksen og laksefiskeriet i åen:

Luk søg