14

April 2017

Af Rasmus Post Ottesen

Fisketure jeg aldrig glemmer.

Først i marts skulle min far og jeg ud og fiske ved Karup Å. Min far er en af dem der har lært mig meget om fiskeri, særligt ormefiskeriet er han den dygtigste jeg har mødt. Han er nok også skyld i jeg elsker at dyrke ormefiskeriet og det er virkelig noget jeg nyder.


Vi havde lavet madpakker og varm kakaomælk og så afsted mod Karup Å. Jeg husker ikke hvor gammel jeg var. Men jeg glædede mig til at komme ud og fiske med min far. Vi skulle til Vormstrup, han fortalte historier om de store havørreder der fandtes i Karup Å.

Da vi kom igang længest oppe ved øverst på Vormstrup, fik jeg lov til at gå foran for jeg havde jo aldrig fanget en Karup Å havørred (eller var det fordi jeg skulle have en chance for at få bid 😉 ).

Jeg fiskede med orm ligesom min far! Der gik ikke ret længe før jeg skulle “lade vandet” og jeg smed fiskestangen og gik langt ind på marken. da jeg var færdig gik jeg ned til stangen og så var der fisk på! Da den lille nedfalds-havørred kom i nettet, ville jeg have den med hjem! Men den skulle genudsættes fik jeg pænt forklaret til stor utilfredshed fra min side af, men far ved jo bedst! Men da den skulle jo vokse sig stor og flot som i historierne!

Lidt længere nede af åen fangede min far en stor nedfald-havørred på 70-80 cm. Det er den første tur jeg husker til Karup Å.

 

En sensommerdag i august.

Mange år senere tog vi igen til Karup Å. Det var en sensommer dag i august, igen fiskede vi begge med orm!
Vi begyndte nede ved slagterens hul og fiskede ned mod Store Grønbæk. Nede midt på stykket fik far hug, det var en knaldblank havørred på 3 kilo, vi var begge så glade.

 

Min far med en flot Karup å havørred

Min far med en flot Karup Å havørred.

 

Kort efter kørte vi op til hagebro og overaskende nok var alene! Far lod mig gå først da jeg ikke havde fanget (som den første tur til dengang i marts måned) 🙂

Nede lige før træerne begynder på modsatte side fik jeg hug. fisken huggede så hårdt at jeg blev meget overrasket over hugget. 

Efter en vild fight og nogle krumspring kunne min far lande min største Karup Å havørred! 3.6 kilo sølv med havlus. 

 

havoerred3-6

3,6 kg stålblank havørred.

Det er en af de bedste fiskeminder, jeg har haft med min far! 

Begge dage er helt sikkert dage jeg aldrig glemmer!

 

Knæk og Bræk ved åen.

Rasmus Post Ottesen

Rasmus Post Ottesen 24 år opvokset i Bjerringbro ved Gudenå. Jeg har studeret til jagt og fiskeguide på Forshaga Akademin i Sverige. Laks og havørred fiskeriet har altid stået mit hjerte nært. Når forsårs-laksen trækker op i de jyske åer er min sæson begyndt. Midt i juni, når Havørrederne begynder at trække op i Karup å er jeg også at finde ved åen. Om det er med spin, orm eller flue er overladt til humøret .. 2016 var min første sæson ved Karup å.om vinter en binder jeg mange fluer. Mine blog indlæg kommer til at handle om mine tanker omkring fiskeriet i Karup å samt min tanker omkring fluerne, jeg binder til min nat og dags fiskeri efter havørreder og laks Velkommen :)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk søg