Find udvalgte fiskepladser ved Skjern Å

Klik på informations-punkterne for at læse mere

Udforsk

Skjern å

Zone 3

Trampestien

På denne strækning ned mod Gjaldbæk Bro er der lagt store sten ud i vandet. De er fine standpladser, og der gøres hvert år fine fangster netop her. Kan fiskes fra begge bredder, men er nok bedst fra sydsiden.

Zone 3

Olafs Knold

Her landede Olaf Solberg i 2012 Danmarks største fluefangede laks. Den vejede 20,4 kilo og målte 121 centimeter. Kig forbi Laksens Hus og se, hvor stor sådan en moppedreng er: Fisken blev nemlig udstoppet og er udstillet her.

Zone 2

Spisekammeret

Her fangede Ole Østergaard en laks på 15,7 kilo tilbage i 1994. En fisk, der demonstrerede, at åen var ved at genvinde sin storhed. Det store arbejde, der er lagt i at restaurere Skjern Å-systemet, har siden vist sig at være en fantastisk god investering.

Zone 1

Hjøllund bæk

Skjern Å-laksen blev reddet takket være nogle få vilde gydelaks, der blev fanget ved elfiskeri tilbage i begyndelsen af 1980’erne. Deres afkom kom til verden i et klækkeri, og i 1984 blev den første lakseyngel sat ud netop her i Hjøllund Bæk. Bækkens udløb i Skjern Å er en velkendt lakseplads.

LYSTFISKERINFORMATIONS OG VIDENSCENTER

Laksens HUs

Laksens Hus – Lystfiskerinformations- og Videnscenter, har til formål at servicere såvel danske som udenlandske lystfiskerturister

I Laksens Hus kan vi råde og vejlede om alt indenfor laksefiskeri i Skjern Å, og vi kan være behjælpelig med fiskekort, guider og overnatningsmuligheder.

I Laksens Hus finder du en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor du kan nyde en kop varm kaffe og kigge i et af mange lystfiskermagasiner eller bøger om emnet. Gider du ikke læse, kan du med garanti få galoperende laksefeber ved at følge med i de mange takes og fights, som ivrige lystfiskere ved åen har filmet, og som kører nonstop på storskærm.

Laksens Hus hjælper dig gerne med at komme i gang med fiskeriet i Skjern Å.  Vi har en kastepool lige uden for døren, hvor det er muligt at prøve demostænger fra forskellige grejfirmaer. De er alle sat op med grej, der passer perfekt til fiskeriet i Skjern Å.

Laksens Hus er bemandet af lystfiskere med stor passion og viden om fiskeriet i åen.  De fortæller gerne om de seneste fangster og giver dig råd og inspiration til dit eget fiskeri.

Laksens Hus gode råd

  • Sæt dig grundigt ind i de gældende regler og anbefalinger fra Skjern Å Sammenslutningen
  • Vær parat til at fighte store stærke fisk. Afpas dit grej, så du har en chance for at fighte fisken hårdt og hurtigt, hvisden skal genudsættes. Linetykkelsen bør ikke være mindre end 0,30 mm.
  • Det er en kæmpe fordel at have et stort net til landingen. Gerne med knudeløst gumminet, som skåner fisken mest muligt. Når først fisken ligger sikkert i nettet – har du god tid til at afkroge og tage et billede. Husk dog, at fisken bør være i vandet, når du afkroger den.
  • Er du en af de heldige, som fanger en stor flot laks, så husk at nyd det fuldt ud. Pral overfor dine venner og glæd dig over din fangst. Kører du en tur forbi Laksens Hus, giver vi en kop kaffe, og hører rigtig gerne om din store oplevelse

GUIDER VED ÅEN

Skjern Å har stor variation og stiller forskellige udfordringer til lystfiskeren.

Der er således stor forskel på fiskeriet i den øvre og nedre del af åen. I Laksens Hus har vi allieret os med erfarne og dygtige guider, som tilbyder deres ekspertise til enkeltpersoner og grupper. Tilsammen dækker guidekorpsets erfaringer fra hele åen - fra Forvirringen ved Arnborg og til deltaet ved Ringkøbing Fjord.

Når du hyrer en guide ved Skjern Å gennem Laksens Hus, er du sikret at guiden har:

  • Stor lokalviden.
  • Kendskab til stand og hvilepladser på de valgte stræk.
  • Ekspertise indenfor fiskeri med flue eller spin.
  • Fokus på at du får en god oplevelse ved fiskevandet.

Prisen er 50 Euro pr. time plus 20 Euro pr. dag. pr. person. De fleste guider ønsker minimum 3 timer – men ring og fortæl os dine ønsker, så hjælper vi dig til en god oplevelse.

Laksens Hus Åbningstider fra 16. april og til 15. oktober

mandag

10.00 - 13.30

tirsdag

10.00 - 13.30

onsdag

10.00 - 13.30

torsdag

10.00 - 13.30

fredag

10.00 - 13.30

lørdag

10.00 - 13.30

søndag

10.00 - 13.30
Luk søg